Moottorin optimoinnit

Moottorin optimoinnilla (chiptuning, lastutus) tarkoitetaan yleisesti ajoneuvon valmistajan tekemän moottoriohjauksen muuttamista joko tehon kasvattamiseksi tai sen uudelleen säätämistä moottorin muunneltujen komponenttien vuoksi. Yleisesti autotehtaat säätävät autot siten, että kaikki valmistusepätarkkuudet voidaan saada toimimaan samalla ohjelmalla. Tämä jättää paljon varaa yksilölliselle optimoinnille.

Optimoinnilla saadaan suurin hyöty kun kyseessä on turbo- tai kompressoriahdettu moottori. Diesel -polttoaineella toimivissa saatavat hyödyt ovat yleisesti sekä kasvanut teho ja vääntö, että myös pienentynyt kulutus. Bensiinimoottoreissa saavutettavat hyödyt ovat yleisesti pelkästään kasvanut teho ja vääntö. Ohjelmistoja voidaan räätälöidä asiakaan tarpeiden mukaan ottaen huomioon esimerkiksi perävaunun veto tai runsas kaupunkiajo.

Moottorioptimointeja voidaan tehdä myös erikoisempiin ja rajusti muunneltuihinkin autoihin kuten myös polttoainemuutokset RE85 -biopolttoaineelle. Nämä erikoistapaukset säädetään joko kadulla tai yhteystyökumppanien dynamometreissä. Esimerkkinä tämänlaisista tehdyistä töistä ovat Audi S4/RS4 2.7bit tai Audi/VW 1.8t muunnokset RE85 polttoaineelle isojen mekaanisien muutosten lisäksi.

Erikoismoottori.fi -ohjelmistot

Optimointeja tarjoavia yrityksiä on paljon ja erottuminen siksi hankalaa. Meillä softat tulevat Erikoismoottori Airaksisen reilun 15v kokemuksella eikä ´"kasvottomilta" nettipalveluilta. Me emme lupaa parhaita tehon lisäyksiä vaan 100% toimivat ohjelmat. Siinä on iso ero!

Meillä asiakas saa 100% tyytyväisyystakuun optimoinnilleen.

Tämänhetkisillä työkaluilla saadaan katettua suuri kirjo eri merkkejä ja moottorimalleja n. 2000-2021 vuosimalleista. Paras kattavuus on VAG -konsernin ajoneuvoihin, mutta ota yhteyttä niin selvitetään sinunkin autosi yhteensopivuus. Voit myös katsoa ajoneuvokattavuuden oheisista linkistä.

 • CMDFlash OBD

  Käytössä oleva OBD ja boot -ohjelmointityökalu uudempaan autokantaan

  Tarkista tästä autosi yhteensopivuus

 • MPPS Tricore Boot

  Käytössä oleva OBD ja boot -ohjelmointityökalu

  Tarkista tästä autosi yhteensopivuus

 • HUOM! Optimoinneissa, kuten muissakin alkuperäisen moottorin muuttamisissa, STR-Solution tai sen yhteystyökumppanit eivät ole missään vastuussa muutoksen laillisuudesta/vaatimustenmukaisuudesta tai mistään muistakaan mahdollisista seuraamuksista ajoneuvolle tai sen omistajalle.