Autosähkö

Sähkötyöt nykyautoihin ovat vaativia ja niihin liittyy usein sähköjärjestelmän uudelleen koodaaminen. Esimerkiksi lisävalojen liittämiseksi tai vetokoukun asentamiseksi autoon voi tarvita lisämoduulin ja auton keskusjärjestelmän koodaamisen. Myös rikkoutuneiden järjestelmän osien vaihtamiseksi joudutaan usein tekemään säätötyötä itse järjestelmään.

Koodaamalla voidaan muuttaa auton toimintaa ilman asennuksia, näin voidaan muuttaa vaikka valojen toimintaa tai saada muita ominaisuuksia käyttöön, mitkä valmistajalta olisivat lisävarusteita. Nämä ja muut monet autosähköön liittyvät työt onnistuvat meillä.

Autosähköihin liittyy myös erillaisten moduuleiden vaihtotyöt ja niiden koodaukset. Esimerkiksi vikaantunut mittaristo vaatii erikoisosaamista jo pelkästään ajonestojen vuoksi. Erillaiset mittaristo- ja ABS/ESP-yksiköiden korjaukset onnistuvat yhteistyökumppanin kautta.

Esimerkkejä autosähköstä :

  • Optioiden koodaaminen ja erilaiset adaptaatiot (VAG)

    Uudemmissa autoissa on mahdollista ottaa käyttöön erillaisia omiinaisuuksia ja optioita pelkästään koodaamalla niitä käyttöön. Nämä ovat esimerkiksi ilma-alustan madaltaminen, mittaristoon liittyvien optioiden kuten öljynlämmön käyttöönottaminen tai valoihin ja niiden toiminaan liittyvät muutokset.

  • Moduuleiden vaihtaminen, liittäminen ja niiden koodaaminen (VAG)

    Erillaisten antureiden ja moduuleiden vikaantuessa ja niitä vaihtaessa on kyseinen toiminta tai moduuli adaptoiva (opetattava) muuhun järjestelmään.

    Auton varustelun parantamiset, esimerkiksi auton alkuperäiseen audiojärjestelmään tehtävät lisäykset Audi AMI tai AUX-In -liitännöillä kuten myös navigointijärjestelmän jälkiasennukset.